Alsace vinruten

Det er en fantastisk oplevelse for enhver vinelsker. Alsace vinrute strækker sig over 170 km, som blev indviet i 1953 og er Frankrigs ældste rute. På denne rute, som går på kryds og tværs gennem vinmarkerne i Alsace fra nord til syd, er en helt unik oplevelse.  Ruten byder på forbløffende smuk natur, charmerende landskaber og landsbyer. Mange af disse landsbyer er også med årene blevet mere populære og får mange besøgende i forbindelse om sommeren og julen grundet de talrige festivaler og events, som disse byer tilbyder.

Alsace vinruten - nord, central og syd af ruten

Nær den tyske grænse, cirka 60 kilometer nord for Strasbourg, befinder området Wissembourg og Cleebourg sig, som er kendt for deres længe bevarede traditioner. Herfra fører ruten til hvor man kan opleve unikke arv fra Wissembourg og Hunspach, som anses for Frankrigs smukkeste landsbyer. Her findes også Cleebourg, som omfatter vinmarker i den nordligste del af Alsace regionen, som er historiske, idet de allerførste vinstokke er plantet helt tilbage i det 8.århundrede. I dette område er vinproducenter kendt for at dyrke alle syv Alsace druesorter – Sylvaner, Pinot Blanc, Auxerrois, Riesling, Pinot Noir, Pinot Gris, Muscat og Gewurztraminer.

Strasbourg vinmarker

Ruten som strækker sig fra Marlenheim til Molsheim er fyldt med grønne landskaber, som langs ruten skiftes mellem vinstokke og forskellige frugtplantager, typiske Alsace landsbyer og nogle ret prestigefyldte vingårde. Vinmarkerne i Marlenheim har været populære siden det 6.århundrede, og i dag strækker disse marker sig over 132 hektar, som er hovedsageligt beplantet med Pinot Noir druesorten, som drager nytte af det usædvanlige solrige klima. 

Molsheim tilbage i det 16.århundrede var en betydningsfuld by, og blev døbt som Alsaces religiøse hovedstad. Dog er byen i dag kendt for sine vinmarker som producerer berømte Grand Cru hvidvine og rødvine.

Hjertet af Alsace vingårde

Halvvejs langs Alsace ruten, mellem Strasbourg og Colmar, findes hjerte af Alsace vingårde. Denne del af ruten er helt unik og bemærkelsesværdig, som byder på smukt landskab som er bestående af skove og vinmarker. Imponerende landsbyer som er placeret mellem vinstokke og imponerende slotte og det berømte slot Haut-Koenigsbourg. Derudover giver ruten mulighed for at beundre religiøse bygninger som for eksempel i Rosheim. Området byder på masser af charme som fremstiller kendte hvid og rødvine.

Colmar - elegance og idyls arv

Colmar, også kendt som Alsace hovedstad, er placeret i et idyllisk landskab fyldt med bjerge, vinmarker, bjerge og udsigter som er postkort værdigt. Byen er også kendt som “Lille Venedig” i Alsace, da den er fyldt med kanaler og bindingsværkshuse, der afspejler germansk og fransk arkitektur.  I denne del af vinruten byder en rig og unik arv, hvor man kan besøge kendte og maleriske landsbyer som Eguisheim, Kaysersberg og Riquewihr. 

Beliggende kun fem kilometer fra Colmar er Eguisheim omgivet af en 339 hektar stor vingård  omringet af “Eichberg” og “Pfersigberg” som er anerkendt for at fremstille fremragende vine i Alsace.  Også i nærheden af Colmar befinder Kaysersberg sig – også kendt som “Kejserens bjerg” er en by som har de flotteste bindingsværkshuse fra renæssancen i Alsace. det gamle kejserslot byder på udsigt over ikke kun byen men også vinmarker. Riquewihr har også været udnævnt som en af Frankrigs smukkeste byer og er perlen i de Alsace vinmarker. 

Colmar-området er en del af ruten hvor man virkelig kan få en dosis af kultur, nyde stemningen i brostensbelagte gader, blomster fyldte vindueskarme og vinmarkernes juveler med vin og mad.

Den sydlige Alsace vinrute

Den sydlige del af Alsace rute er virkelig stedet hvor man har friheden til at nyde naturen og landskabet. Den sydlige del af Alsace vinruten strækker sig fra Thann til Soultzmatt, hvor man kan nyde landskabet dækket af stejle bjergskråninger og mulighed for at opleve fantastisk romansk arkitektur og arv. Området er også kendt for ‘Grand Cru landet’ fordi placering af den tydelig del af vinmarker drager fordel af placeringens rige geologi, som er resultat af vine som er rige på smag og aromaer. Landsbyer som er repræsenteret og er berømte for sine Grand Cru vine er Rangen og Guebwiller.

Events og Alsace vinrute

Alsace er en unik vinoplevelse, som dækker en bred vifte af spændende aktiviteter som vinsmagning af Alsace vin hos de lokale vingårde langs vinruten, luftballon flyvning, opdagelse af Alsaces af vin traditioner og nogle små hemmeligheder bag Alsace vinproduktion. Året rundt afholdes forskellige begivenheder såsom høst festivaler, koncerter, vingårds picnic m.m. Derfor, uanset hvornår man tager denne fantastiske rute, er der noget for enhver smag i form af events, vinsmagninger og diverse oplevelser i de talrige byer og landsbyer langs Alsace rute.

Relaterede emner til Alsace vinregion

Alsace orangevin

Alsace rødvin

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)