Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Appellationer i Languedoc

Frugten af landet af Sydfrankrig

Den vinproducerende Languedoc-region dækker hovedsageligt tre amter fra Aude, Herault til Gard og strækker sig endda så langt som til de østlige Pyrenæer med den nye regionale Languedoc AOC appellation. Inden for dette geografiske område er der 36 kontrollerede oprindelses appellationer, der dækker en samlet overflade på 40.000 ha.

Dette store område skaber en bred alsidighed indenfor af landskab med hver deres egen jord, klima og druer – som er individuelle kombinationer, der resulterer i meget unikke vine. Der er mange forskelle mellem de stærke forter i Pyrenæerne og Massif Central og samt den behagelig kyst ved Middelhavet.

I 30 år har Languedoc AOC’er gjort en betydelig indsats for at omstrukturere vinregionen, for at garantere den kvalitet og autenticitet som bør forventes af et godt glas vin.

BGB BETEGNELSER

De 23 beskyttede geografiske betegnelser, forkortes BGB (på engelsk PGI) er i overensstemmelse med europæiske regler og symboliserer en dybt forankret forbindelse med en bestemt region. BGB vine er en kombination af kreativitet og autenticitet og kreativitet.

AOP/AOC APPELLATIONER

30 års slid har været med til at forvandle Languedoc vingårde; hver vin art har sine egne produktions-, fremstillings- og monteringsmetoder, hvilket giver strukturerede og velafbalancerede Languedoc AOC vine. I dag er der 23 AOC Languedoc-betegnelser.

APPELLATION D'ORIGINE PROTEGÉE (AOP)

Appellation – på fransk “appellation (d’origine) protegée ” (AOP) – er EU ‘s system til at kontrollere vin fra gode vinområder. Det kan oversættes til beskyttet navn – staten Frankrig beskytter navn og oprindelse på vin fra området på etiketten, samt at vinen i øvrigt har en vis (minimums)standard.

FAUGÈRES AOC

“Nature Schiste” ligger i de vilde dale 20 km nord for Béziers, omkring Mounts Espinouse and Caroux. Faugères vingård er placeret i hjertet af syv landsbyer med omkring 2.000 ha vingårde i et landskab af grøn eg, kastanjetræer, arbutus og cistus.
Cru Faugères er på et stykke jord, der er unik i Languedoc med en enestående jord: gule og orange okker og længere nede de smukkeste blå nuancer. Skiferjorden hjælper vingårde med at modstå den intense Middelhavs sommer og bidrager til produktion af vin i højeste kvalitet, hvoraf en tredjedel er økologisk.

Picpoul de Pinet AOP

Havet er Picpoul de Pinet’s terroir, og har udsigt over Thau-lagunen og dens østershytter. Vindyrkning i regionen er århundreder gammel, og nogle parceller af land har bevaret den samme størrelse og orientering siden antikken. Picpoul de Pinet er nu lavet af en enkelt drue: Picpoul Blanc. Druens blomster- og citrus duftstoffer sammen med sin livlighed på ganen betyder, at det er den ideelle supplement til skaldyr og østers fra Bouzigues. Picpoul de Pinet, der tegner sig for 61% af regionens mousserende vine, er i dag denne AOP betegnelses største produktion samt mest berømte hvidvin fra Languedoc-Roussillon.

Saint Chinian AOC

Placeret nordvest for Béziers, i den regionale naturpark Parc naturel régional du Haut-Languedoc, er vingården beskyttet af Mounts Caroux og Espinouse. Mikroklimaet giver ideelle betingelser for, at vingårde trives midt i mimoser og appelsintræer. Den nordlige del er på marl jord og producerer fine vine med grillet og krydrede aromaer. Mod syd producerer ler- og kalkstens jord vine, der er elegante og frugtagtige med garrigue aromaer.

AOC Grés de Montpellier

Grés de Montpellier strækker sig øst og vest for Montpellier, afgrænset mod vest af Hérault-dalen, Pic Saint-Loup-regionen mod nord, Vidourle-dalen i øst og kysten mod syd. Området er beskyttet mod nordlige påvirkninger af Montagne Noire og Cévennes bjergområder. Et tørt klima forfrisket af fugtige sommerbrise tilskynder til tidlig modenhed og en velafbalanceret vegetation cyklus.

AOP Corbières

Corbières er en vigtig vin klassifikation for Languedoc-Roussillon-regionen i det sydlige Frankrig. Det er en af ​​de bedre kendte og mest produktive Languedoc-titler. Corbières vinmarker viser store mængder røde og rosévine sammen med et voksende antal hvide. Corbières-klassifikationen dækker et stort område, som 57 kilometer bredt, syd og vest for Narbonne. Det spænder sig fra Pyrenæernes foden i syd og vest til de lavereliggende områder på kystsletten nær Narbonne. Der er et stort udvalg af terræn og klima. Vinmarkerne i det nordligste område er kendt som Alaric. De er opdelt mellem sletterne i nord og de sydvendte skråninger af Montagne d'Alaric.

AOP Limoux

I den østlige fod af Pyrenæerne producerer regionen Limoux kvalitetsmousserende vine. Limoux vinregionen ligger i en smukke og uspoleret naturlige omgivelser, gjort berømt takket være dens dedikerede vingårde og vinbønder, hvoraf et flertal har nu omfavnet økologisk eller bæredygtigt landbrug. Regionen er anerkendt som oprindelsen af mousserende vine, fremhævet af et dokument fra 1544, der nævner "Blanquette de Limoux" produceret af munke fra et kloster i Limoux. Vinregionen Limoux omfatter 7000 hektar vinmarker og 30.000 hektar skov. Der produceres i gennemsnit 90.000 hektoliter vin om året under "AOP Limoux" hvoraf 80 % er mousserende vin. Blanquette de Limoux, Blanquette méthode ancestrale, Crémant de Limoux and Limoux, de første tre dominerer produktionen i Limoux. Hoveddruerne der anvendes er Mauzac, i daglig tale kaldet Blanquette, og Chardonnay samt Chenin Blanc.

Læs også om

Landskab & klima

Oplev alsidigheden i Languedoc som vinregion

Druer

Lær de mange druesorter i Languedoc at kende
Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)