Château de la Liguière

Château de la Liquière

PASSIONERET FAMILIEDREVET VINGÅRD

En langsigtet vision

La Liquière er den fantastiske historie om en familie, der gennem de seneste par generationer har bestræbt sig på at bringe det bedste ud af Faugères terroir. Faugères ligger i Hérault i det sydlige Frankrig, og er kendt for vin klassifikationen Faugères AOC, som den også lægger sit navn til. Deres bedstefar, Jean Vidal, spillede en vigtig rolle i familiens historie. Han var en rigtig pioner, etablerede familienavnet og vingård i distriktet Cabrerolles, som af dokumenter daterets tilbage til år 1700. 

Dengang var vin et produkt man brugte i byttehandel. Det var først i 1950, at vinbønderne indså, at kvaliteten spillede en rolle. I dag fortsætter dette smukke familieeventyr, hvor deres børn fortsætter med passion og viljen til at skabe vine, der altid giver mere glæde. François Vidal, der sammen med sin søster Sophie og Sophies mand, Laurent Dumoulin, arbejder med et samlet areal på 60 ha. Seneste skud på stammen er den unikke smagsoplevelse i vinen : L’Ampoule økologiske rødvin.

“Med øje for detaljer og bestræbelse på perfektionisme, prøver vi alle at tage et skridt videre med målet om at lave bedre vine”.

Château de la Liquière

Klassifikationen, druesorter og terrænen

Domineret af Pic de la Coquillade på 720 meter, er AOC Faugères en rigtig naturlig balkon ved foden af ​​Cévennes: en ru, stenet jord, hvor Schist hersker. Det er den eneste klassifikation i Languedoc, der har sådan en homogen terroir. Beliggende i den nordvestlige del af klassifikation, lægger vingårdens bjergskråning sig på stejle skråninger mellem 150 og 350 meter over havets overflade.  Opbevaring af varme i løbet af dagen frigiver jorden den i de kølige timer om natten, hvilket fremmer modning.

 

Familien Vidal fremstiller 10 forskellige vine hvert år. De røde druesorter er lavet af Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre og Cinsault. For de hvide druesorter Grenache blanc, Roussane, Terret og Clairette. På vingården er det to vinkældere, hvor den ene er gammel udstyret med underjordiske tanke, der tillader arbejde efter tyngdekraften, og en mere funktionel moderne kælder. For at hæve deres vin bruger familien containere med forskellige volumener som gør det muligt at perfektionere aldringen og fordele samlingerne.

Økologisk landbrug og økologiske vine

Tilbage i 2012 er vingården blevet omdannet til økologisk landbrug med certificeringsorganet ECOCERT, hvor al høst er manuelt. Vin er afspejling af Vidal familiens passion, der udføres i løbet af året, hvilket resulterer i produktion af druesorter af god kvalitet. Blandt andet har familien valgt kort stok beskæring, og pløjning mellem hver grundstamme, for at undgå brugen af kemiske ukrudtsmidler.  Der anvendes økologisk gødning i stedet for kunstgødning. Gennem konstant overvågning af vingården begrænses brugen af fytosanitære produkter, hvor der manuelt passes på hver enkelt plante: afknopning, udtynding af bladene, grøn høst.

 

Ved at passe vingården på en sådan måde, kan Vidal familien begrænse antallet af knopper på hver stamme og derved fremstille fuldmodne druer. Med henblik på at plukke de bedste druer håndplukker vi høsten i små kasser. Den økologiske tilgang til vinproduktion har betydet, at familien har formået at skabe harmoni mellem natur, miljø og gode rødvine og hvidvine fra Languedoc.

 

Måske er du interesseret i vores andre vingårde ...

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)