Le Domaine La Louvière

Vingården forbundet med ulven

Ifølge folklore samledes ulve ved foden af ​​Pyrenæerne i det sydlige Frankrig for at undersøge landskabet og hente duften til jagten. Vores vinmarker blomstrer nu på et af disse gamle samlingssteder for ulve – La Louvière.

Klaus Grohe, der var blevet henrykt over Malepère-regionens charme, erhvervede Domaine La Louvière i 1992. Godt hjulpet af sine fire sønner gik han i gang med at forvandle vingården og udvikle La Louvière til et internationalt brand.

Klassifikationen, druesorter og terrænen

I den østlige fod af ​​Pyrenæerne producerer regionen Limoux kvalitetsmousserende vine. Blanquette de Limoux, Blanquette méthode ancestrale, Crémant de Limoux er mousserende vine der dominerer produktionen omkring Limoux. Ifølge legenden var Blanquette de Limoux verdens førende mousserende vin, århundreder før mousserende Champagne-vine blev kommercialiseret.

Det er en udbredt opfattelse, at Blanquette (som betyder den lille hvide) først blev opdaget af munke i klosteret Saint Hillaire, lige nord for Limoux, i 1531 og var en af ​​de første vine i Languedoc, der fik AOC-status i 1938. Ligesom i Champagne er det kalkholdige terræn omkring den rustikke købstad Limoux ideel til dyrkning af hvidvine, mens klimaet ved foden af ​​Pyrenæerne er lidt køligere end andre områder af Languedoc og beskyttet mod middelhavspåvirkninger.

Den forfriskende og rustikke smag af Blanquette skyldes meget den traditionelle druesort Mauzac. Mens den forfædres metode insisterer på eksklusiv brug af denne ældgamle og sjældne sort, tillades moderne Blanquettes at begrænse Mauzac til 90%, supplere det med Chardonnay og/eller Chenin Blanc. Ligesom Champagne er Limoux fremstillet ved hjælp af La Méthode Traditionnelle. Domaine La Louvières Blanquette de Limoux består af Mauzac og Chardonnay.

Les Perles er en livlig og forfriskende samling af mousserende AOP Limoux-vine – ideel til alle typer festligheder eller til at ledsage nogle delikat smagte fisk og skaldyr.

Måske er du interesseret i vores andre vingårde ...

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)