Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Bourgogne kasse – Eksklusivt for NINE

kr.3,100.00

Bourgogne NINE

 

Domaine Jean-Charles Rion

2 x Hautes Cotes de Nuits “Les Millottes” Blanc – Årgang 2021

Et sandt svendestykke af en chardonnay. Cremet med akkurat den smørrede fedme, som chardonnay godt kan lide uden at den mister friskhed. Citron og akacieblomst står frem i næsen, mens eftersmagen slutter med kvalitetshonning. Klassisk, hvid Bourgogne.

Rion er et kendt familienavn i Bourgogne og Jean-Charles’ lærerår foregik på familiedomænet Daniel Rion. I dag fører han med sine 6 hektar faklen videre i solid vinhåndværkerstil. I eget navn efter at have overtaget han sine forældres – Olivier & Anne Marie Rions – domæne med kælder i hjertet af Nuits-St-Georges. Tilgangen er er hands on i marken og på sorteringsbordet, og lige så meget hands off i kælderen, hvor gæring på rustfri stålfade og fjorten dages maceration giver saftige, vibrerende vine. Alle Jean-Charles’ druer kommer fra egne marker og at smage dem sammen er som en cykeltur gennem de forskellige terroirs.

Domaine Fagot

2 x Chassagne-Montrachet “Vieille Vigne” Rouge Årgang  2021

Fagot familien har boet omkring Chassagne-Montrachet i Corpeau siden 1860. Familien har vin i deres blodårer og Jean-Charles Fagot er 3. generation i familien der dyrker vin i Chassagne-Montrachet. Jean-Charles har fulgt i sine forfædres fodspor ved at gå på ”Lycee Viticole de Beaune” (områdets prestigefulde vinskole) og grundlagde restauranten ”Auberge de Vieux Vigneron”. På alle domænets parceller dyrkes jorden efter bæredygtige principper (lutte raisonée) og Fagots vine vinificeres traditionelt, naturligt og med 12 til 14 måneders lagring på fad i domænets kældre.

Chassagne-Montrachet hed oprindeligt Chassagne-le-Haut, men blev i 1879 omdøbt for at ære den mest berømte Grand Cru parcel i området ”Le Montrachet”. Fagot dyrker her Pinot Noir på vinstokke der har en gennemsnitsalder på over 50 år. Den ler og kalk dominerede parcel vender stik syd og efter manuel høst bliver vinen vinificeret med naturligt forekommende gær under temperaturkontrollerede forhold. Derefter lagres vinen 12 måneder på fransk eg.

Domaine Chapuis

2 x Aloxe Corton Årgang 2018

Fra mark parceller ved byen Aloxe. Ved at blande fra begge sider af byen område for Chapuis en utrolig komplex og elegant vin. Den sydlige del af byen har en mørk jord med masser af kalk sten hvor de nordlige del har mere små sten (pepples)
Vinen bliver fad lageret på gamle bourgogne barriques som giver en blød og rund tekstur, masser af syre, friske røde bær, bagekrydderier og jord toner.. et mesterværk til pengene.

Familien Chapuis har ikke mindre en 170 års erfarning med at lave vin i Bourgogne. Det hele startede med Pierre Pavelot der købte 1,6 hekar på Charlemagne marken i 1850.

Den 6. generation er i gang med at overtage, de to søskende Pierre og Claire Chapuis.  Huset ejer 11 hektar med vinmarker i Cotes de Beaune omkring Corton højen. Det er primært rødvine (selvsagt Pinot Noir i Bourgogne) men også 2 forskellige steder med Chardonnay. Domaine Chapuis er ikke økologisk certificeret men de har en HVE3 some står for (high enviromental value) med fokus på at skabe biodiversitet i marken med begrænset brug af pesticider mm.

De bruger traditionelle franske fade med ca 12 mdr til til hvidvin og 18 mdr til rødvin, men de bruger kun ca 10% nye fade, så de bevare det reneste udtryk – mineralske og karaterfulde.

Relaterede produkter

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)