Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Druerne i Languedoc

Languedoc AOP-vine er overvejende røde blandinger lavet med Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre og Cinsault druer.

Deres smagsprofil er domineret af røde frugter, krydderier og er ofte forbundet med en urteblanding “garrigue”. Denne indeholder rosmarin, timian, salvie, lavendel og enebær, der er typisk for regionen.

Grenache fra Languedoc

Denne drue er dyrket i Frankrig siden Middelalderen. Typisk er den glat og delikat, hvor Grenache giver struktur til Languedoc-blandinger. Den har også en aromatisk smagsprofil samt en enestående evne til at modne (forudsat at druen er blevet kontrolleret). Grenache druen er ofte kombineret med mere garvesyrede druer såsom Syrah og Mourvèdre i regionens røde blandinger. Druen giver med alderen runde og elegante vine med noter af kirsebær, blomme, marmelade, kakao og mokka.

Syrah fra Languedoc

Vine fremstillet på Syrah-druen har tendens til at være robuste og indeholder meget alkohol og tanniner, hvilket også gør dem til gode kandidater til modning. Syrah-druen giver lavt syreindhold og dybt farvede frugtige vine med rød frugt og stærke blomsternoter med antydninger af lakrids, ingefær og krydderier. Med alderen udvikler Syrah harpiks og animalske noter.

Mourvedre fra Languedoc

Druens historie dateres tilbage til Middelalderen. Mourvèdre giver dristige, fyldige og garvesyre vin, som har dybde i farve og er fast i strukturen. Den bidrager med kompleksiteten til Languedoc-blandinger med sin smagsprofil af brombær, blåbær og solbær samt krydderier og tone af garrigue urteblanding.

Cinsault fra Languedoc

Druen er kendt for sine smidige, saftige og frugtagtige vine, der har tendens til at være lys rubinfarve med noter af sure/bitre røde bær såsom jordbær, ribs og tranebær. Denne drue bruges også til at fremstille Languedoc’s fremragende rosé vine.

Carignan fra Languedoc

Carignan, som er dyrket i den sydlige del af regionen, er en druesort med et lavt udbytte, som giver kraftfulde og intenst farvede vine, med stærke tanniner. Den hjælper med at bygge fundamentet i Languedoc-blandinger, hvor den ofte er kombineret med andre finere druer såsom Grenache, Cinsault, Syrah, og Mourvèdre. Carignans smagsprofil er røde og sorte frugtnoter samt regionens kendte noter af garrigue. Pebret og balsamiske noter udvikles med tiden som Carignan modnes.

Chardonnay fra Languedoc

Chardonnay kan smage forskelligt, afhængigt af hvor den vokser, og hvordan den fremstilles. Typisk er Chardonnay en tør, medium til fyldig vin med moderat syre og alkohol. Dens smag spænder fra æble og citron til papaya og ananas, og det viser også noter af vanille, når den ældes på egetræs fade.

Roussanne fra Languedoc

Roussanne modnes sent og producerer kraftige hvidvine, der tilbyder en behagelig strejf af parfume med dufte af friske blomster, ferskner, urter, pærer, krydderi, ristede nødder og antydninger af peber. Roussanne blandet med Marsanne er den perfekte drue parring. Marsanne tilføjer fedt, rigdom, olieagtige teksturer og sødme til vinene, mens Roussanne bringer mere syre, elegance og aromatiske kompleksiteter til vinen.vin blanding. Klassisk Languedoc og sydlige Rhone blandning 

LÆS OGSÅ OM

Landskab & klima

Oplev alsidigheden i Languedoc som vinregion

Appellationer

Læs mere om de forskellige appellationer i Languedoc
Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)