Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sancerre drue

Sancerre er en af de mest berømte hvidvine i Frankrig, som også er en hyggelig landsby med et typisk slot i Loiredalen, hvor området på 2000 hektar omkring byen Sancerre har de mest berømte vine.  Sancerre-vine anses for at være nogle af de bedste udtryk for Sauvignon Blanc fra Frankrig og er meget eftertragtede af vinelskere. Her er det værd at nævne at Sancerre vine er mere delikate i smagsnoter end den nærliggende under regionen Pouilly Fumé. 

Sancerre er vinområde i Loiredalen som  siges at være det oprindelige hjemsted for Sauvignon Blanc druesort. Med andre ord kan det sige, at Sancerre drue er Sauvignon Blanc. Selvom Sancerre typisk forbindes med druen Sauvignon Blanc, er området også plantet med Pinot Noir druen som anvendes for at fremstille lette rødvine Sancerre Rouge samt rosévin Sancerre Rosé.

Smagsprofil Sancerre vine

Dog hvidvinen Sancerre som er fremstillet udelukkende af Sauvignon Blanc druen som er mest berømt i denne vinregion. Vinens smag, struktur  og typer varierer alt afhængigt af vinproducenterne. 

Den generelle og typiske smagsprofil på en hvid Sancerre vil være tør, sprød og meget aromatisk med variationer af intense smagsnoter af fersken, stikkelsbær, citrusfrugter, knuste flintesten og rigelige mængder frisk tørstslukkende syre. Hvordan den enkelte smagsprofil af vine afhænger selvfølgelig af den enkelte vingård, mikroklimaer, jordforbund, deres ønsker, præg og egenskaber. 

På den anden side når der er tale om Sancerre rødvin som er lavet på Pinot Noir druen som varierer fra medium til  fyldigt vin med en let blomstret aroma.  Når der er tale om rosévine er den generelt smagsprofil, at de er tørre og forholdsvis lette med præg af jordbær og hindbær.

Det brede udvalg af Sancerre vine betyder også, at disse vine er meget nemme at kombinere med mange forskellige madmuligheder. De populære hvidvine og deres smag struktur med naturlige syre og citrus smagsnoter er helt perfekte at parre med fisk og skaldyr. Derimod de røde vine med deres fyldige smag struktur egner sig godt til krydrede asiatiske retter.

Sancerre appellation

I det østlige Loiredalen, hvor Loire bøjer sig mod syd, befinder sig to af regionens mest berømte appellationer: Sancerre og Pouilly-Fumé. Her fremstilles nogle af de fineste Sauvignon Blanc vine. 

Underregionen Sancerre vine bærer to forskellige betegnelser. Den første appellation er Appellation d’Origine Protégée (AOP), som repræsenterer vine fra det område, de kommer fra. Området som dækker denne appellation er karakteriseret af oceanisk klima samt jordbund af kiselholdige småsten, sandet, flintesten, sandsten og kalksten. 

Den anden appellation er Appellation d’Origine Contrôlée (AOC), som Sancerre bærer repræsenterer vine som undergår strengere regler og standarder i forhold til høst, udbytte m.m.

Forskelle mellem Sancerre vin og Sauvignon Blanc

Nogle gange kan der komme lidt forvirring, hvor Sancerre vin forveksles ofte med den berømte vin fra Sauvignon Blanc. For at give det korte svar er at, alle Sancerres hvidvine laver  på druen Sauvignon Blanc, hvorimod ikke alle Sauvignon Blancs en Sancerre vine. Dertil er Sancerre navnet på vinregionen, hvor Sauvignon Blanc er en hvid drue.

Relaterede emner til Loiredalen vinregion

Loiredalen vin

Loiredalen vinregion

Søde vine fra Loiredalen

Scroll to Top
logo-black

Bekræft at du er over 18 år

Wine Box 0 (De Tre Aromaer)

DKK 844

Vingård: Château la Liquière
Indehold i smagskassen :
2 x Les Amandiers (Rødvin)
2 x Les Amandiers (Rosévin) 
2 x Les Amandiers (Hvidvin)